Un inici d’any molt cinematogràfic

A la Filmoteca la tornada a l’escola està sent molt intensa! Vam arrencar el 2014 amb l’activitat “Del paper a la pantalla” per part de Modiband, on els més petits ens van visitar per gaudir dels tres curtmetratges d’animació basats en contes que aquesta activitat treballa amb nens i nenes de 3 a 5 anys.

Una altra activitat destacada d’entre les sessions d’aquest nou any, ha estat “El Gat a París”, una pel·lícula d’animació de Jean-Loup Felicioli i Alain Gagnol que narra la historia del Dino, un gat que no té set vides, sinó dues: durant el dia està amb la Zoe, una nena de set anys que viu amb la seva mare i de nit grimpa per les teulades de París amb el Nico, un lladre astut i bondadós.

Amb aquesta aventura d’animació, l’entitat Drac Màgic va introduir aspectes com els elements expressius del suspens, molt visibles en aquesta història per la influència del cinema negre en aquest film. A més, en una de les sessions ens va visitar Montse Ginesta, una il·lustradora catalana especialitzada en llibres infantils que ens va parlar de detalls més específics de les tècniques utilitzades, com els efectes per crear dinamisme en les escenes dels robatoris, les ombres, les línies o la relació de molts dels personatges de la pel·lícula amb retrats de pintors coneguts com Picasso o Modigliani…

Ens van visitar nens i nenes de diferents escoles de Catalunya: Barcelona, Corbera de Llobregat, Sabadell i Tarragona, que van tenir un inici de trimestre ben cinematogràfic!