COMENÇA L’APADRINA EL TEU EQUIPAMENT 23-24 

Hem donat tret de sortida al projecte “Apadrina el teu equipament” en el que diferents centres educatius del barri del Raval apadrinen equipaments culturals.  

Enguany, a la Filmoteca, col·laborem amb tres centres educatius: l’Institut Miquel Tarradell, l’Escola Pia Sant Antoni i l’Escola La Salle Comtal.  

Durant les darreres setmanes més de 100 estudiants han vingut a fer una visita, on han pogut conèixer les sales de projecció, la Biblioteca del Cinema, la sala d’exposicions i l’espai Caralt.  

L’Escola Pia Sant Antoni ha iniciat el seu projecte amb una visita a la Filmoteca de Catalunya i posteriorment, una projecció a la Sala Chomón de la pel·lícula O Sangue de Pedro Costa en col·laboració amb la plataforma CINED. Els estudiants han treballat la pel·lícula a través dels fotogrames a l’aula i després de la projecció, que es va realitzar el passat 25 d’octubre,s e’ls hi ha fet l’encàrrec de dissenyar un storyboard en el que hauran d’imaginar possibles desenllaços de la pel·lícula. En els propers mesos, partint del material didàctic de la plataforma, continuaran treballant-hi. Durant el debat, es va parlar de diversos aspectes cinematogràfics i també de tres eixos temàtics que atravessen el film: les violències, les relacions familiars i la pobresa. 

Des dels Serveis Educatius, en col·laboració amb l’equip de la biblioteca, els vam ensenyar un conjunt de storyboards que hi havia a l’arxiu i al catàleg. Els estudiants van poder veure des de guions il·lustrats fets a mà fins a publicacions més recents com el storyboard de Paràsits (Bong Joon Hoon, 2019). 

D’altra banda, amb l’escola La Salle Comtal hem iniciat un procés d’aprenentatge-servei. En primer lloc, pel que fa a l’aprenentatge, estan explorant què significa el patrimoni audiovisual. Durant les diferents trobades han dissenyat un fanzine que representarà el seu propi patrimoni fílmic, acompanyat d’imatges del seu arxiu familiar, descripcions de la pel·lícula que es va projectar a la Filmoteca el dia que van néixer i entrades de cinema. Tot allò que configura la seva pròpia història del cinema i l’audiovisual.  

A partir de l’aprenentatge dissenyaran un servei que hauran d’oferir a algun altre grup del barri. 

Per inspirar-los també han pogut consultar material d’arxiu que es troba a la Biblioteca del Cinema. En aquest cas, els Serveis Educatius de la Filmoteca, els vam ensenyar entrades de cinema dels anys 20 i 30.  

Si voleu conèixer com avança el projecte i estar alerta a les novetats, només cal que estigueu molt atents i atentes al blog!

Deixa un comentari