Tardor 2023 – Les 5 dels Serveis Educatius  

A poc a poc arriba la pluja i la frescor, deixem enrere l’estiu, i encarem un nou curs! Els Serveis Educatius de la Filmoteca us portem les noves cinc recomanacions per l’època de les castanyes i els caragols. Esperem que aquestes històries i personatges us acompanyin en els dies de tardor. 

Per infantil i primària 

  1. Minúscul: La vall de les formigues perdudes (9 i 17 de desembre) 

Hélène Giraud, Thomas Szabo, 2013 

Des d’octubre fins al desembre podreu gaudir del cicle Salvem el planeta! Dins de la programació de FilmoXica.  

Minúscul és una adaptació d’una sèrie de televisió premiada amb el Cèsar al millor llargmetratge d’animació. En un bosc plàcid, les restes d’un dinar campestre desencadenen una guerra entre les colònies de formigues rivals, obsessionades per intentar aconseguir el mateix botí: una caixa de terrossos de sucre! Enmig d’aquesta lluita una jove marieta es fa amiga d’una formiga negra… 

  1. Cartoon Classics (18 de novembre) 

Diverses autories 

Com cada any, a la Filmoteca, es torna a celebrar El meu primer festival adreçat a infants de 2 a 12 anys. Dins del programa volíem destacar la sessió de Cartoon Classics.  

El gat Fèlix, Tom i Jerry, Mickey Mouse.. us sonen aquests noms? Tots ells són personatges clàssics de l’animació i també són els protagonistes d’aquesta divertida sessió, dedicada als inicis dels cartoon als Estats Units. 

Per ESO i Batxillerat 

  1. Cinema sense cinema / Exposició ‘Cinema Paper. Érik Bullot’ (25 d’octubre)

Des del 28 de setembre fins al 28 de gener podreu passar per la sala d’exposicions de la Filmoteca i gaudir de l’exposició ‘Cinema Paper. Érik Bullot’. A través d’ella podreu somniar una pel·lícula, imaginar-la al marge del seu cos original, desvinculada de la tecnologia pròpia i dispositius acostumats. Per l’exposició a la Filmoteca, Bullot actualitza la hipòtesi d’un cinema vivent o desmaterialitzat a través d’un relat poètic i una investigació rigorosament documentada d’algunes de les obsessions o quimeres que el cinema ha deixat enrere. 

En el marc de l’Aula de cinema es durà a terme una sessió en forma de conferència il·lustrada a càrrec d’Érik Bullot. En la que s’investigarà la definició del cinema i les seves possibles transgressions. 

Per docents 

  1. Cinema i memòria a Algèria – Trobada amb la cineasta i activista Habiba Djahnine (9 de novembre) 

Al novembre la Filmoteca serà l’espai on gaudir de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya. Podeu consultar tota la programació aquí. Tanmateix, des dels Serveis Educatius us volem recomanar en especial a tots els docents que vingueu a participar d’una trobada amb la cineasta i activista algeriana Habiba Djahnine a la Biblioteca de la Filmoteca. Explicarà el projecte Cinéma et Mémoire, que porta a terme a Algèria, i la seva proposta educativa per a persones que volen fer cinema integrant la crítica social i la difusió cinematogràfica com a eina de resistència política.  

Inscripcions gratuïtes a filmoteca.serveiseducatius@gencat.cat 

Activitat especial 

  1. FilmoRuta (10 de novembre) 

El Festival de Cultura Raval(s) és un procés  de creació artística, comunitària i participativa que té com a finalitat principal promoure la participació del veïnat i d’organitzacions molt diverses en el desenvolupament d’un projecte sociocultural col·laboratiu comú amb el qual es vol fomentar un sentiment d’identitat i de coresponsabilitat vers el barri i el seu context sociocultural des d’una mirada artística i cultural diversa.  

La Filmoteca dins d’aquest programa oferirà una FilmoRuta. Un itinerari col·laboratiu pel Raval en què, a través d’algunes pel·lícules emblemàtiques com Distrito Quinto o En construcción, ens preguntem sobre aquelles qüestions que travessen les vides de les persones que habiten el barri, com el dret a l’habitatge, els usos de l’espai públic o la salut comunitària. 

Si encara no has participat a cap de les edicions anteriors, apunta-t’hi! 

Inscripcions gratuïtes a filmoteca.serveiseducatius@gencat.cat 

Deixa un comentari