Estiu 2023 – Les 5 dels Serveis Educatius 

Època de platja, gelats i de venir a refrescar-te a la Filmoteca! Per això, us recomanem refugiar-vos de la calor de l’estiu a les sales de cinema amb les següents sessions: 

Infantil i Primària (+7) 

  1. A Film About Kids and Music. Sant Andreu Jazz Band (sessió gratuïta) 

Amb motiu de la Festa Major del Raval oferim una sessió de cinema gratuïta, on el director de la Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamorro i el director del film, Ramon Tort, presenten aquesta mirada emotiva a un bellíssim (i reeixit) experiment que neix en una escola del barri barceloní de Sant Andreu. 

Com a part del seu projecte pedagògic, l’escola forma una big band que dirigeix un saxofonista somniador: Joan Chamorro. El seu esforç i la seva passió fan que els infants de l’orquestra expressin tot el seu talent. Ells, els infants, les seves aspiracions i les seves inquietuds són els veritables protagonistes d’aquest documental, una història d’entusiasme i magnífic swing. 

https://www.filmoteca.cat/web/ca/film/film-about-kids-and-music-sant-andreu-jazz-band

  1. Animalades musicals. Programa de curts (sessió gratuïta) 

Dins del cicle d’estiu de FilmoXica, dedicat als musicals, també trobem aquest programa de curts animats, on podrem gaudir d’històries divertides i ritmes contagiosos. Ens podreu acompanyar a conèixer des de les fantàstiques danses de “Fantasia” fins al ball del ratolí Jerry amb Gene Kelly a “Levando Anclas”, dins d’un ampli ventall de personatges i curtmetratges. Animalades musicals és la sessió perfecta pels més petits de casa (+3). 

https://www.filmoteca.cat/web/ca/film/animalades-musicals-programa-de-curts

ESO i Batxillerat (+12) 

  1. Before Sunrise 

En el marc del cicle Estiu a les ciutats, ens preguntem  què passa quan les ciutats s’aturen, canvien els hàbits i s’omplen de més visitants que mai? En aquest cas, un xicot americà i una estudiant francesa que es coneixen en un tren decideixen passar la nit junts, passejant per Viena. 

La primera part de la trilogia romàntica Before… és una història delicada i tendra que transmet de manera precisa el fenomen de l’enamorament gràcies, sobretot, a la química entre Ethan Hawke i Julie Delpy i a uns diàlegs rohmerians meravellosos.  

https://www.filmoteca.cat/web/ca/film/sunrise

  1. Frances Ha  

Són moltes les directores que han actuat abans de posar-se darrere la càmera. Un clar exemple és la directora i actriu Greta Gerwig, que vam poder conèixer a la pantalla amb Frances Ha.  

Frances viu a Nova York, tot i que en realitat no té pis. És una aprenent en una companyia de dansa, tot i que no és una ballarina. Té una millor amiga anomenada Sophie, tot i que ara no es parlen. Vol molt més del que té, però gaudeix de la vida amb una alegria inexplicable i despreocupada. Una faula indie sobre la joventut, l’amistat, l’ambició, els reptes personals, la lleialtat i l’optimisme per sobre de tot.  

https://www.filmoteca.cat/web/ca/film/frances-ha

  1. Little Women 

Aquest cop coneixem a Greta Gerwig darrere de càmera amb una lectura cinematogràfica més feminista del clàssic literari de Louisa May Alcott. Us convidem a reviure aquesta història o a experimentar-la per primer cop amb una mirada fresca.  

“La novel·la em sembla molt ràpida i moderna. Planteja qüestions sobre l’autoria, la propietat, els diners, l’art, les dones… Coses de les quals es parla molt, com ara com mantenir l’ambició i fer que es mantingui viva i creixi” (Greta Gerwig). 

https://www.filmoteca.cat/web/es/node/49324

Activitat especial 

Per tercer any consecutiu, la Filmoteca de Catalunya organitza el Taller d’experimentació cinematogràfica Vivim el barri, adreçat a joves de 16 a 20 anys del barri del Raval de Barcelona o a persones vinculades a associacions i espais del barri. El taller es desenvolupa durant una setmana, del 19 al 26 de juliol de 2023. No deixeu escapar les últimes places! 

https://www.filmoteca.cat/web/ca/article/vivim-el-barri-2023

Ara ja ho sabeu, aquest estiu teniu una cita amb la Filmoteca. Des de projeccions plenes de ritmes fins a històries d’amor i aventures inoblidables, hi ha alguna cosa per a tothom, grans i petits! 

Deixa un comentari