Darrera sessió de Filmoteca per a les Escoles 22-23 

Visions Perifèriques 

La setmana passada, es va celebrar amb gran èxit la sessió de clausura del programa Filmoteca per a les escoles. Aquesta activitat també va donar el tret de sortida de la 31º edició del Festival Mostra de Films de Dones de Barcelona. Durant el curs, tot un seguit de centres, han vingut a gaudir de projeccions cinematogràfiques amb els seus estudiants.  

En aquesta darrera sessió, l’alumnat va viure una ocasió especial gràcies a la participació activa d‘un grup de joves de l’Institut Barri Besòs. Durant el trimestre, havien estat treballant amb Drac Màgic en un projecte educatiu, i van tenir l’oportunitat de programar i presentar dos curtmetratges: Farrucas de Ian de la Rosa i #Boza d’Anna Surinyach i Séverine Sajous. Al final de les projeccions, vam poder comptar amb la presència de la directora Anna Surinyach que va donar lloc a un col·loqui amb els joves presents a la sala. Aquest projecte ha permès als estudiants no només gaudir del cinema, sinó també implicar-se activament en la creació i programació d’un esdeveniment cultural amb una perspectiva de transformació social, destinat a un públic jove. 

Es va obrir un debat posterior entre el públic on es van abordar temes rellevants com la representació de les noves generacions a la pantalla, la vida en els barris de la perifèria i les experiències dels joves que han de travessar el mar per arribar a Europa. Aquest intercanvi d’idees i opinions va reflectir les inquietuds del públic i va generar una reflexió profunda. 

La sessió de clausura de les sessions de Filmoteca per a les escoles ha marcat la finalització d’un any ric en experiències cinematogràfiques pels estudiants, on no només han vingut a veure pel·lícules, sinó també a debatre i aprendre de directores, tècniques, artistes, entre molts d’altres dins d’una llarga cua de persones convidades. 

Ara, encarem el curs 2023-2024 continuant amb una nova edició del programa Filmoteca per a les escoles! Inscripcions el dia 1 de Setembre.  

Deixa un comentari