Taller Universos 

Quan la Filmoteca es converteix en una Estació Espacial 

El darrer dimarts 23 de maig, el grup de mitjans del Casal dels Infants del Raval va venir a la Filmoteca a participar d’una activitat especial. El cicle actual de la #FilmoXica, dedicat als Universos, va esdevenir una realitat en aquest taller. Recordant els primers il·lusionistes del cinema, com Georges Méliès i Segundo de Chomón, que utilitzaven trucatges i la seva infinita imaginació per viatjar a altres universos, l’espai Caralt es va transformar en tres estacions, on els infants van poder explorar la seva creativitat. Van aprendre sobre els oficis de la Filmoteca i els objectes relacionats amb l’inici del cinema a partir d’un joc de memory, també es van convertir en petits inventors de joguines òptiques creant els seus propis taumàtrops, com ja havien fet els primers cineastes d’animació.  

L’activitat més destacada va ser la creació de naus espacials a partir de material reciclat. Durant una estona van deixar volar la imaginació i la Filmoteca es va convertir en una vertadera estació espacial. Us animem a reutilitzar les ampolles i taps que tingueu per casa o a l’escola per donar-li un nou ús i fer, per exemple, la vostra pròpia Excursió a la lluna o Júpiter inspirant-vos en Chomón i Méliès. 

Aquí us deixem un tast de les naus que van dissenyar:  

A més, us convidem a venir aquest dissabte a la #FilmoXica on hi haurà una sessió d’Animacions Espacials amb la presència dels directors del curtmetratge Conquistadores celebrant que fa 20 anys de la seva estrena. No deixeu escapar l’oportunitat! L’entrada és gratuïta per a menors de 12 anys amb el carnet FilmoXica

Deixa un comentari