25 N amb els Serveis Educatius: diàleg i la reflexió 

Uns dels pilars fonamentals de la programació anual de Filmoteca per a les escoles el conformen les sessions de Cinema, memòria, drets humans i pau. La Filmoteca ofereix aquestes jornades de forma gratuïta a totes les escoles interessades a reflexionar críticament entorn la nostra societat i la potencialitat del audiovisual per sumar-s’hi a les crides pertinents. 

El 30 de novembre, cinc dies després dia internacional contra les violències masclistes, vam organitzar una visita i projecció amb la Taula de dones del Raval. Aquesta agrupació (ens van acompanyar més de 50 dones ), que visibilitza l’acció conjunta de les dones del barri del Raval a través de diverses entitats i Centres Cívics, va oferir un diàleg amb un grup d’estudiants de diversos centres escolar entorn la pel·lícula Paciència, paciència…Tu aniràs al paradís. Un documental que ens parla del milers de nord Africans que als anys 60 van emigrar a Bèlgica per treballar.  

“Paciència, paciència… Tu aniràs al paradís!” és el que se’ls diu repetidament a les dones que acompanyares als seus marits per animar-les a suportar la seva vida sense queixar-se. Aquest documental, que acompanya a les protagonistes en les seves descobertes, a través la simplicitat de les seves excursions, la seva càlida feminitat i el seu sentit de l’humor va ser el punt de partida per obrir debat i compartir visions. 

Deixa un comentari