Cinema i diàleg intergeneracional: El moviment LGTBIQ+ durant la dictadura franquista i avui

El darrer 5 de maig es va celebrar a la Filmoteca, la sessió de Cinema i diàleg intergeneracional dedicada a conèixer la realitat del moviment LGTBIQ+ a Espanya durant la dictadura franquista fins a l’actualitat. En col·laboració amb la mostra FIRE!! i el Casal Lambda, l’alumnat va poder aprofundir en la lluita del col·lectiu a Espanya a través del documental “La generación silenciosa” de Ferran Navarro-Beltrán. La pel·lícula, una reivindicació de la repressió viscuda per les persones grans del col·lectiu LGTBIQ+ a Catalunya, va obrir la sala Laya al diàleg plural i crític sobre la diversitat sexualitat i la vastitud de la identitat. La sessió, acompanyada pel mateix director de la peça, també va comptar amb la presència de Bea Espejo i Jordi Griset, dos dels testimonis que relaten les seves experiències al documental. El visionat va finalitzar amb un col·loqui participatiu i molt enriquidor on les alumnes van poder conèixer de més a prop el llegat i el present del col·lectiu LGTBIQ+.

Deixa un comentari