Cineastes a l’escola: Marga Almirall

El passat 31 de maig va tenir lloc una nova edició de “Cineastes a l’escola” a l’Escola Pau Casals de Rubí de la mà de la Filmoteca de Catalunya en el marc de l’Aliança Magnet.

Cineastes a l’Escola és una proposta educativa creada per l’Escola Pau Casals de Rubí en aliança Magnet amb la Filmoteca de Catalunya en què cineastes d’àmbits diversos establiran un diàleg amb l’alumnat per tal de donar a conèixer el que hi ha darrere de la creació d’un film. Enguany ha estat la realitzadora i muntadora Marga Almirall qui ha compartit la seva professió amb l’alumnat de l’escola.

L’alumnat de 6è va iniciar un projecte per a documentar l’entorn de la seva experiència a l’espai on han viscut i crescut amb la creació d’un curtmetratge per tancar la seva etapa d’educació primària. La presència de Marga Almirall va oferir una perspectiva nova perquè l’alumnat s’endinsés encara més en el procés de creació d’un projecte audiovisual.

Aquesta conversa entre alumnes i Marga Almirall va servir per endinsar-se en l’univers artístic de la cineasta catalana, esdevenir un mirall creatiu entre l’alumnat i resoldre els neguits i contratemps en la construcció i creació d’un curtmetratge. Alguns dels temes que van sorgir van ser l’exposició de la vida íntima a través de diaris i la seva analogia amb els videoblogs a Youtube. Marga Almirall també va incidir en el treball amb material d’arxiu “Hi ha moltes imatges creades. És bo agafar-les i portar-les a nous terrenys i significats a través del muntatge”.  La cineasta va aprofitar per mostrar la càmera de super8 amb la qual el seu avi va filmar les imatges del curt “Elena Universo” així com la llibreta de la seva àvia que li va servir per donar forma al guió.

Posteriorment, la Júlia Betrian dels Serveis Educatius de la Filmoteca, va impartir un taller de guió per complementar els aprenentatges generats durant la conversa amb la cineasta.

Els alumnes de l’Escola Pau Casals van projectar el seu curtmetratge el 15 de juny a La Sala de Rubí.

Deixa un comentari