Desembre – Les preferides dels Serveis Educatius

Deia Philippe Garrel que les sales de cinema poden ser un refugi perfecte per ànimes solitàries durant els dies de nadal. Arriba el mes de desembre i amb ell les vacances de Nadal. Des dels Serveis Educatius us portem la nostra sel·lecció mensual i us animem a fer de la Filmoteca, el vostre petit refugi, en solitud o en companyia!

Per la seva importància cinematogràfica i històrica, destaquem una pel·lícula que no resulta fàcil de veure i menys en pantalla gran:

La Planète Sauvage de René Laloux, 1973 (a partir de 7 anys) és un regal per a la imaginació a partir de la qual sorgiran grans debats al voltant de temes polítics i socials.

També dins del cicle, “Il·lusions inmortals: animació per a adults“, recomanem endisar-se a Persépolis de Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud, 2007 (a partir de 7 anys). Basada en els còmics autobiogràfics de Marjane Satrapi, explica la història d’una nena iraniana des de la revolució islàmica fins als nostres dies. Podeu trobar més informació del film i idees per al treball a l’aula, consultant el nostre dossier didàctic.

En aquestes dates familiars, us recomanem no perdre la oportunitat de veure amb infants i joves, pel·lícules tan emblemàtiques com:

The Kid de Charles Chaplin, 1921 (per a totes les edats)

Gremlins de Joe Dante, 1984 (a partir de 7 anys)

I per últim, no perdeu la oportunitat de (re)descobrir dos grans cineastes com Aki Kaurismäki i Jean-Luc Godard que apareixen a la programació d’aquest mes gràcies als cicles Cineclubisme: el públic s’organitza i Per amor a les arts, respectivament:

Kauas pilvet karkaavat d’Aki Kaurismäki, 1996 (a partir de 13 anys)

Grandeur et décadence d’un petit commerce de cinéma de Jean-Luc Godard, 1986 (a partir de 7 anys)

Bona entrada d’any i fins al 2020!

Deixa un comentari