La setmana passada vam inaugurar un nou curs d’Aula de Cinema, el cicle que proposa un recorregut per la història del cinema en trenta sessions d’octubre a maig, introduïdes per diferents especialistes d’universitats i escoles de cinema, i dirigides a estudiants i públic general.
Mariona Bruzzo, cap del Centre de conservació i restauració de la Filmoteca, va presentar la sessió inaugural del curs ‘Dels orígens a l’slapstick’ parlant del Precinema, el Cinema d’Atraccions, les primeres productores i l’Slapstick, en una intervenció molt didàctica musicada pel mestre Joan Pineda.
Després de celebrar la seva majoria d’edat el curs passat amb diversos esdeveniments festius i una notable afluència de públic jove, l’Aula enfronta aquesta dinovena edició mantenint els dossiers complementaris que permeten ampliar el contingut de cada sessió amb referències bibliogràfiques i altres informacions. A més, com a novetat, incorporem vídeo-càpsules didàctiques per acompanyar cada projecció, disponibles al canal de reproducció de la Filmoteca. Aquí podeu veure’n la primera:
L’Aula de Cinema és un dels projectes més emblemàtics i veterans dels Serveis Educatius de la Filmoteca. Per aquesta dinovena edició, retornen al programa els grans clàssics del cinema com El crepúsculo de los dioses (Billy Wilder, 1950), El lladre de bicicletes (Vittorio De Sica, 1948) o Los pájaros (Alfred Hitchcock, 1963), però també defugim les corrents cinematogràfiques més habituals amb propostes d’origen contracultural com Dràcula negre (William Crain, 1972), que conviuran amb pel·lícules més conegudes com ¡Qué noche la de aquel día! (Richard Lester, 1964) o Alien, el octavo pasajero (Ridley Scott, 1979).
Ja podeu consultar el dossier de la propera sessió de l’Aula ‘La sistematització d’un llenguatge‘.