El cinema còmic més clàssic

Sabeu qui són Jacques Tati, Charles Chaplin o Buster Keaton? Fa unes setmanes els  nens i nenes que ens van visitar a la Filmoteca van descobrir-ho gràcies a la sessió de “Combinat de Clàssics” de  ModiBand. Durant la sessió,  vam explorar el concepte de clàssic, l’slapstick en el cinema còmic, les característiques del cinema mut, el so, el color o la construcció d’històries i personatges en el cinema. Tot això, a través de tres curtmetratges molt especials dels directors que ja hem esmentat:  L’escola de carters (L’école des facteurs, 1974)  de Jacques Tati,  Charlot al balneari (The water cure, 1917) de Charles Chaplin i El ferrer (The Blacksmith, 1922) de Buster Keaton i Mal Saint-Clair.

Els assistents van gaudir d’allò més, i van  fer-nos moltes preguntes, la majoria relacionades amb els efectes i diferències entre el cinema mut i el sonor, i amb el perquè de les caracteritzacions tan singulars dels personatges i els guions.

Una selecció de curtmetratges per aprendre com el cinema pot utilitzar-se com a reflex i crítica de la societat contemporània a través de la comicitat i els moviments els personatges, tot transmetent sentiments, emocions, consciència i coneixement al públic.