Treballant el Precinema a la Filmoteca: juguem?

Participants provent l'AnamorfosiAquest dilluns passat vam començar una activitat molt especial:  de les poques que no passen per les sales de projecció de la Filmoteca.  Es tracta de “Cinema: més que imatges en moviment”, un taller de jocs molt dinàmics on els joves de tercer d’ESO de l’INS La Llauna de Badalona van poder descobrir  el pas de la imatge fixa a la imatge en moviment, així com la importància dels ginys òptics en la història del cinema.

Es van utilitzar objectes i materials per a fer més comprensible i pràctica l’activitat, com ara el praxinoscopi, el Cine Nic, els efectes de l’anamorfosi, el foliscopi o l’estereoscopi. Tots ells, tot i que són ben diferents i d’èpoques diverses, ens serveixen de fil conductor per explicar els objectes que trobem a l’Espai Caralt de la Filmoteca de Catalunya.

A més,  tot seguint l’itinerari d’aquesta petita exposició permanent de la Filmoteca de Catalunya, van familiaritzar-se amb els coneixements teòrics sobre el llenguatge cinematogràfic i la història del cinema en general, tot ressaltant la importància de la Filmoteca com un espai per a la conservació, documentació i difusió de tot aquest patrimoni cinematogràfic.

Jocs al Segon, l’entitat col·laboradora encarregada de dinamitzar l’activitat, va ajudar  als participants a extreure conclusions profitoses, i n’estem segur que ho van aconseguir ja que van estar ben actius i participatius en tot moment!

Encara queden places pel taller “Cinema més que imatges en moviment” si us interessa, afanyeu-vos: les places són limitades!