Arrenquem!

Perdut i retrobatCom ja us anunciàvem al post anterior, aquesta setmana ha començat el nou programa de Filmoteca per a les escoles amb dues de les activitats sobre  animació adreçades a Cicle Inicial i Mitjà de Primària, i  conduïdes per Modiband.

La primera sessió: Del paper a la pantalla. La literatura al cinema, treballa les relacions entre literatura i cinema a través de diferents curtmetratges d’animació:  Perdut i retrobat/ Lost and found (Philip Hunt, Gran Bretanya, 2008, 24’), basat en el llibre d’Oliver Jeffers i guanyador del premi BAFTA d’animació infantil;  La flor más grande del mundo/ A flor máis grande do mundo (Juan Pablo Etcheverry, Espanya, 2007, 11’), escrit i narrat per José Saramago;  i El soldadito de plomo/ O soldadiño de Chumbo (Virginia Curiá i Tomás Conde, Espanya, 2008,12’) basat en el relat de H.C. Andersen.

La segona sessió  es va basar en el treball dels valors i el respecte al medi ambient a través de la pel.lícula d’animació La Mia i el Migú / Mia et le Migou (Jacques-Rémy Girerd, França, 2008).

Una arrencada plenament dedicada a l’animació on les escoles s’ho van passar d’alló més bé!