Cinema a l’aula

El mes passat vam finalitzar les dues formacions per a docents programades  a Filmoteca per a les Escoles per aquest curs: “Cinema a l’aula: propostes i metodologies” i “El cinema com a motor d’aprenentatge en diverses àrees curriculars”, ambdues conduïdes per A Bao A Qu. Cada curs es componia de diferents sessions, algunes més teòriques i d’altres pràctiques, totes pensades per tal de compartir amb els docents recursos i metodologies  que després puguin aplicar a l’aula ja sigui per apropar el llenguatge visual als alumnes com per dur a terme petites pràctiques audiovisuals.

Un dels cursos estava dedicat a treballar al voltant de la fotografia com a aproximació al cinema, definint termes com la composició, l’enquadrament, la llum, el color, la profunditat de camp…tot un seguit de conceptes que, més que aprofundir en el seu aspecte tècnic, ens serveixen per desenvolupar el seu sentit artístic i expressiu en la construcció d’una fotografia o d’un pla d’una pel•lícula.

Des de Filmoteca per a les Escoles valorem molt aquests tipus de formacions per a docents, creiem que aquests cursos exploren unes eines d’aprenentatge i coneixement molt aplicables a l’aula i enriquidores, tant per als professors com per als alumnes. L’experiència de la tria, compartir amb els alumnes diferents opinions sobre un projecte comú, i la satisfacció de la participació en un projecte d’equip ens aporten un pont cap a altres matèries curriculars.

Per tot això,  des de Filmoteca per a les Escoles seguim treballant per a poder-vos oferir nous cursos que siguin profitosos i del vostre interès.

Us deixem amb algunes imatges i un petit vídeo de la pràctica que es va fer en l’última sessió del curs “Cinema a l’aula: propostes i metodologies”:

Equip rodatge docents

Decidint el pla…

En ple procés de rodatge….

Muntatge docents

El muntatge

I el resultat final!